Centrul 3B

Dr. Attila Fülöp

Dr. Attila Fülöp de la Universitatea din Debrecen, Departamentul de Zoologie Evolutivă și Biologie Umană a primit o bursă postdoctorală de tip UBB Postdoctoral Advanced Fellowship  la Institutul de Studii Avansate în Știință și Tehnologie.

Proiectul se va desfășura la Centrul de Biologie Sistemică, Biodiversitate și Bioresurse (3B), unde, Dr. Attila Fülöp va lucra împreună cu Prof. Dr. Pap Péter László.

Multe dintre speciile de animale trăiesc în grupuri sociale care sunt organizate ierarhic, adică unii indivizi sunt dominanți, în timp ce alții sunt subordonați. În același timp, indivizii au personalități diferite și, prin urmare, formează grupuri cu compoziție de personalități diferitie. Modul în care compoziția grupurilor afectează relațiile dominant-subordonat dintre indivizi (adică structura de dominanță a grupurilor) este încă necunoscut, în ciuda relevanței ecologice și evolutive a acestei întrebări. În perioada bursei sale postdoctorale avansate, dr. Attila Fülöp va investiga efectul compoziției personalității grupurilor asupra structurii ierarhiei de dominanță a grupurilor la vrăbiile de casă (Passer domesticus).